Fransk baguette
Idag gjorde jag baguette som vi skulle ha till soppan. Åhh gud så gott det va. Luftigt och mättande gott. Det kommer bli bakat flera gånger.
Fransk baguette
25 gram jäst
5 dl vatten
1 msk salt
2 msk olivolja
13 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme. Rör ut jästen i vattnet.
Tillsätt salt, olivolja och det mesta av mjölet.
Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Jäs under duk i ca 1 timme.
Ta upp degen på mjölat bord, knåda den ej.
Dela den i 4 delar. Forma till baguetter och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Pudra över lite mjöl. Låt jäsa under duk i ca 30 min.
Sätt ugnen på 275 grader. Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt svalna. Ät och njut!
Kommentarer
Trackback