Mini semester

Imon tar vi vårt pick och pack ock lämnar ön för att bege oss till storstan. Vi ska nämligen till göteborg för att hälsa på sambons familj =) och gå på fotboll på måndag. Ska bli skönt att få komma bort lite i ett par dagar.
Se hur kiwi beter sig på tåget.
Nu ska jag fixa det sista sen sova upp tidigt imon sen åker vi.


Piroger

Igår gjorde vi piroger med köttfärs och riven parmesan i. Med sallad till. Jätte gott och mättande är det.


Modevisning

Min lillasyster Louise går sista året på stylingutbildningen. Hon har sedan ett halvår tillbaka planerat en modevisning och idag äntligen var det dags. Ett sånt jobb hon har lagt ner på all planering och smikning och sytt alla kläder själv.
 Jag är så stolt över henne.

Louise  
 










Sommriga småkakor

Satt och dekorerade lite småkakor. Blev sommrigt och fint.


Och iornörd som jag är så gjorde jag en kaka speciellt till mig =)


Steg för steg: Boll tårta

Tänkte visa hur jag gjorde blåvitt tårtan.


Först klädde jag en skål med plastfolie sen la jag i toppen till tårtan.


Sen bredde jag på fyllningen som här var daimfluff.


Sen la jag på nästa bit tårtbotten och bredde på vaniljkräm.


Sen la jag på botten och packade ihop med plastfolien.


Jag la lite tyngd på att innan jag ställde in den i kylskåpet. Där fick den stå över natten så den skulle ta form. Sen är det bara att vända upp på ett tårtfat och dekorera. Så här blev resultatet.


Gabriel 25 år

Idag fyller min underbara sambo 25 år. Han blev jätte glad för sin present fotbollsbiljetter till IFK Göteborgs premiär match och även tågbiljetter till Göteborg.


Eftersom han älskar fotboll och blåvitt så blev ju tårtan det.




Det gäller att ha ett stadigt grepp om spritsen.


Cupcakes

Idag gjorde jag cupcakesen till kalaset imon. Blev jätte nöjd med dem, för att vara första gången jag spritsade så. Det är vaniljmuffins med chokladknappar i med buttercream frosting

Fick mitt paket idag

Åh vad jag väntat på att mitt paket från kakburken skulle komma. Och idag kom det.
Lite nya färger några tyllar och blomutstickare. =) nu kan jag dekorera ännu mera =)


Jag tävlar



Jag tävlar om ett set utstickare från LYCKAS MED MAT hos Sockertussen.
Tävla här du också!

Toppen dag

Haft en toppen dag idag. Fick besök av Rositsa som jag inte träffat sedan gymnasiet. Vi hade tappat kontakten lite, men så kände man att man ville finna tillbaka. Och nu är vi här och det känns jätte kul. Har min vän tillbaka.


Godis till mamma och systrarna

Var uppe hos mamma för att gå ut med Elsa och lämnade då en godispåse med hemmagjorda gräddkolakarameller till dem på köksbordet. Se ifall dem blir glada. Men det tror jag.



En söt liten påse med gott fredagsmys


Gräddkolakarameller

Va så sugen att prova göra hårda karameller. Gott blev det men så jobbigt. Det stelnade jätte fort och man han inte dra i smeten så det blev bra. Men det blev som det blev.


Knyta hundhalsband

Knyter/flätar hundhalsband just nu på praktiken. Så här ser den jag håller på med just nu ut


Jag tävlar

Jag tävlar hos Sockerrus om ett Babell kakfat xs i valfri färg från BellaBo. Tävla HÄR du med!


Brush Embroidery




Satt och kollade runt på nätet och hittade denna teknik brush embroidery och var då tvungen att testa. Svårt att på kristyren bra så det gick att måla, men för att vara första försöket så är jag nöjd. Det är alltså kristyr målad på en vaniljkaka. Gott.


Lång dag

Usch är helt slut, känns om jag tillbringat dagen på ett gym. Men icke då. Idag blev det storhandling i Kalmar. Jobbigt och tog väldigt lång tid, men fick allt hem handlat iaf. Och beställt hem lite roliga saker till bakning har jag med för mina födelsedagspengar. Så dem lär väl dyka ner i brevlådan om nån dag. Nu ska jag ta och besöka sängen hade jag tänkt. Natten på er.


Lördag

Idag blir en lugn dag, men jag mår bättre nu. Piggare =)
Satt igår kväll vid datorn och hittade en del goda recept och en massa tips som jag bara måste prova på.
Som tur är så har jag en så snäll pojkvän som låter mig får göra allt jag vill.


Trött och ingen ork

Har varit så trött och inte haft någon ork eller lust till nåt. Sovit länge men endå inte är jag utvilad. Sovit till tolv ätit frukost men varit lika trött endå. Haft det så här i över en vecka snart och det blir bara värre, jag blir bara tröttare. Får se hur jag känner mig imorgon annars så ringer jag till vårdcentralen.


Cupcakes

Idag gjorde jag choklad cupcakes med frostingen som blev kvar från whoopisarna.

Söndag

Vi åt en så god middag idag. Marinerat kött med klyftpotatis. Men köttet va ju så himla gott, det godaste jag ätit och jag är inte så superförstjust i kött. Sen blev det bakning av frukostbullar. Riktigt gott. Imon blir det praktik så nu ska jag bara fundera ut vad jag ska göra imon.


Whoopie Pies

Idag va jag så sugen på att testa whoopies som jag läst om lite här och var. Och så blev det. Riktigt goda va dem, som en blandning av småkaka och sockerkaka, och med fyllningen mumms!!!
Blev väl rätt så nöjd med dem, men skulle vilja haft dem högre.
Fick en del mumsig fyllning kvar så imon får det bli cupcakes.
Whoopie pies med whipped cream cheese fyllning


Helg

Äntligen helg nu kan man koppla av. Och solen skiner så idag blir det en härlig promenad med vovven. Ska även göra Cake Pops idag igen men denna gången ska jag prova med ballerina kladdkaka. Kommer nog bli riktigt gott. Nästa helg ska jag baka och baka. Har en del recept som jag vill prova på så det blir nästa helg.


Jag tävlar

Tävling, sockerrus.se

På bloggen Sockerrus hittade jag en tävling där jag kan vinna ett presentkort värt 300 kr att handla för hos LyxigaPlåtburkar.se, där man kan finna häftiga och roliga plåtburkar och köksprylar från t.ex Derrière la porte, Dixie och Cabanaz. Tävla kan man göra via antingen sin blogg eller facebook, var med du också!


Nu är Kiwi äntligen fri från stygn

Idag var vi inne på djursjukhuset och tog bort Kiwis stygn. Nu äntligen är det över. Bara ett återbesök om tre veckor och då ska hon även sluta med sina smärtstillande. Sen kan hon få vara hund igen. Så skönt att se henne springa och leka. Det har varit jobbigt både för henne och för oss. Men nu är det över. Nu kan vi busa och leka igen. Ta långpromenader, gå upp och hälsa på Elsa, så dem får köra skiten ur varandra.

RSS 2.0