Belgiska våfflor

2 st  ägg
125 g smör
2,5 dl mjölk
2 dl vatten
12 g jäst
0,5 tsk salt
0,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6,75 dl vetemjöl


Gör så här:

Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).

Smält smöret.

Tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader.

Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.

Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl och rör till en slät smet.

Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke.

Vänd försiktigt ner i smeten och låt vila i cirka 20 minuter.

Värm våffeljärnet.

Pensla det med smält smör och grädda våfflorna i 2–5 minuter.

Servera med pudrad florsocker, grädde. eller nån annat smarrigt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0