Makroner med mariannetryffel

Makroner

Skål 1
60 g äggvita
35g socker

Sockerlag
150g socker

50g vatten

Skål 2
150g fint malen mandel

150g florsocker
60g äggvita
Ev några droppar färg
Ev några droppar essens

Gör så här:

Dag 1

Häll äggvitan i var sitt glas, gör ett lock av plastfolie och låt stå.

Den ska vara helt rumstempererad.

Skålla mandeln och låt torka över natten.

Dag 2

Skål 1: Häll glaset med äggvita i en skål och vispa tills det blir fluffigt och toppigt.

Tillsätt sockret lite då och då under vispning.

Sockerlag: Häll i vatten i en kastrull och tillsätt socker. Låt koka tills sockerlagen når 118 grader.

Ta genast av och häll under vispning i sockerlagen i skål 1.

Vispa på medelhastighet tills äggvitan är kall och glansig (ca 10-15 min).

Skål 2: Mal mandeln med hjälp av mixer, mandelkvarn eller använd mandelmjöl.

Mal lite mer än vad receptet säger då allt inte mals så fint att det kan användas.

Sila mandeln och mät upp 150g i skålen.

Sila sedan florsockret. Blanda väl med en gaffel.

Tryck till eventuella klumpar med gaffeln.

Tillsätt äggvitan och karamell/pastafärgen/essensen. Blanda väl.

Vänd ner Skål 1 i mandelblandningen och rör försiktigt om tills du har en jämn smet.

Blanda inte för mycket. Smeten ska vara trögflytande.

Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små rundlar stora som 5-kronor på en bakplåtspapperförsedd plåt.

Låt plåten få stå i ca 30 min.

Makronerna kommer att flyta ut något och bli släta.

Har de fortfarande små toppar så kan du slå plåten i bordet några gånger.

Grädda i 160 grader i mitten av ugnen i ca 10-15 min. Makronerna ska inte bli brända i kanterna så håll koll på dem.

Dra av bakplåtspappret från plåten och låt makronerna stå och svalna. Lossa dem lite försiktigt.

Fyll dina makroner med valfri fyllning. Jag fyllde mina med mariannetryffel.

Receptet kommer ifrån Sockerrus


 


Hallongrottor

250 g mjukt smör/margarin
1,5 dl socker
4 dl mjöl
1 dl marsanpulver
1,5 tsk bakpulver
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda smör/margarin och socker pösigt.
Arbeta in mjöl, bakpulver och marsanpulver.
Forma till en deg.
Rulla bollar och lägg i formar.
Gör en grop i varje och fyll med hallonsylt.
Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
 
 
 
 

Fotografering

För cirka en månad sedan köpte jag mig en systemkamera Nikon D3100.
Är nybörjare på att fota men jag börjar lära mig lite.
Bjuder på några bilder jag är nöjd med =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kanderade mandlar

Sötmandel 200g
Socker 200g
Vatten 0,8 dl
 
Lägg alla ingredienser i en kastrull.
 
 
Låt koka tills vattent är borta och sockret blivit torrt.
 
 
Fortsätt värma tills sockret börjat smälta på nytt och börjar få en brunare färg,
men att det fortfarande ligger som klumpar runt mandlarna.
Rör konstant.
Häll ut mandlarna på ett bakplåtspapper, separera dem med en gaffel.
Godast är att äta dem när de fortfarande är ljummna.
 

Chocolate chip cookie mug cake

En smarrig, enkel och snabb liten dessert som passar perfekt när man är ensam.
En mugg kaka för en person som gräddas i micron och blir klar på 1 minut.
 
1 msk smält smör
1 msk socker
1 msk ljust muscovadosocker
1 tsk vaniljsocker
en nypa salt
1 äggula
4 msk mjöl
2 msk hackad choklad
 
Blanda samman allt i en mugg.
Grädda på hög effekt i micron i cirka 40-60 sek.
Ät den varm.
Vill man lyxa till det så toppa med en klick glass när kakan är klar.
 

Marknadsgodis nougat

Dem där goda små fyrkantiga nougatbitar som man kan köpa på marknaden kan man faktiskt göra själv =)
här kommer receptet.
 

Ingredienser
Kokas några minuter:
125 g smör eller margarin
5 3/4 dl socker
1 3/4 dl vatten

Låt svalna något

Blanda i en bunke:
6 ½ dl vetemjöl
4 dl florsocker
1 dl kakao
2 msk vaniljsocker

Gör så här
Rör ner smörblandningen i mjölblandningen.
Bred ut i en smörpappersklädd långpanna.

Låt kallna och skär sedan i bitar.


RSS 2.0