Bebis i kaninkostym

 
En liten söt sovandes bebis i kaninkostym.
Allt är ätbart, om man nu vill äta upp denna lilla sötnos.
 
 
 
 
 
 
 
Med denna lite sötnos önskar jag alla mina läsare ett gott nytt år.
 

Pannacotta med hallonspegel

Pannacotta med hallonspegel
 


4-6 port
 
Pannacotta
1 tsk vaniljpulver
5 dl grädde
0,5 dl socker
3 st gelatinblad
 
Hallonspegel

200g hallon
2 tsk socker
2 tsk marsanpulver
 
Blötlägg gelatinbladen i minst 5 minuter.
Koka upp grädde, socker och vaniljpulver.
Ställ åt sidan.
Krama ut vattnet ut gelatinbladen och blanda ner bladen i grädden.
Fördela gräddblandningen i fina portionsglas.
Ställ i kylen i cirka 2 - 3 timmar.
Efter cirka 2 timmar kan hallonspegeln göras.
Mosa hallonen, blanda med socker och marsanpulver.
Sila bort kärnorna.
Fördela jämt på varje pannacotta.
Pynta med färska hallon eller nån chokladbit.
 
 
 
 
 

Middag

Igår på annandag jul bjöd jag och sambon familjen på middag.
Det blev hel kalkon med tillbehör till mat och vaniljpannacotta med hallonspegel till efterrätt.
Det var jätte gott och alla var nöjda och mätta =)
 
 
 
God jul alla mina underbara läsare
 
 
 
 
 

Marshmallows

Att göra egna marshmallows är riktigt enkelt,
och de är så mycket godare än köpta.
Färska, mjuka och bara smälter i munnen mmmm mums =)
 
 
2,5 msk gelatinpulver
2,5 dl vatten
3,75 dl socker
2,5 dl vit sirap
0,25 tsk salt
2 msk vaniljpulver
Siktat florsocker att rulla i
Färg om önskas
 
 
Blanda gelatinpulvret med 1 1/4 dl av vattnet, låt det svälla och bli mjukt.
 
 
Blanda socker, salt, 1 1/4 dl vatten och vit sirap i en kastrull.
 
 
Koka sockerlagen till 120 grader.
Har du ingen termometer så ska det koka cirka 10 minuter.
Men håll koll så det inte blir brunt eller bränns, det ska vara lite genomskilligt.
Rör inte under kokningen.
 
 
Häll sockerlagen över gelatinet.
Vispa i cirka 10 minuter.
Häll i vaniljpulvret i slutet.
 
 
Smeten ska bli vit och kladdig.
 
 
Klä en ungsform med plastfolie.
Sikta florsocker över formen.
 
 
Häll i smeten i formen.
Olja in en slickepott med matolja så att du kan bre ut smeten så det blir rätt så jämt.
 
 
Klicka ut lite färg lite här och var på smeten.
Dra med en grillpinne eller kniv genom smeten så det blir massa virvlar.
 
 
Sikta över florsocker och lägg över plastfolie.
Låt stå i rumstemperatur över natten.
 
 
Klipp lagom stora bitar.
 
 
Rulla i siktat florsocker.
Redo att ätas =)
Det blir en hel del marshmallows =)
 
 
 
 
 
 
 
 

Julgodis

Snickerskakor
 
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 burk jordnötssmör
1 tsk vaniljpunlver
1 liter Rice Krispies
250g ljus choklad
 
Koka upp socker, sirap och jordnötssmör på svag värme.
Blanda i vaniljpulver och rice krispies.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.
Smält 250g ljus choklad och bred över smeten.
Låt stå i kylen för att stelna.
Skär i lagom stora mumsbitar.
 
 
 
Polkagristryffel
 

1 påse polkagrisar
200 g vit choklad
0,5 -1 dl grädde
 
Kör polkagrisarna i mixer så de blir till fint pulver.
Hacka den vita chokladen fint.
Häll chokladen och polkagrispulvret i en bunke.
Värm grädden.
När grädden nästan kokar ta då av den från kastrullen.
Häll halva grädden över chokladen och rör tills allt är smällt, tillsätt mer grädde om det behövs.
Det ska bli som en smet (inte flytande) så häll inte i för mycket grädde.
Låt stå i kylen i cirka 30 - 60 minuter tills det går att rulla bollar.
Rulla hälten av bollarna i florsocker och den andra halvan i krossade polkagrisar.
Förvara i kylen.
 
 
 
Cakeballs
 
2 packet oreos
ett packet cream chees
300 g ljus choklad
strössel
 
Mixa oreos till fina smulor.
Blanda i cream cheesen.
Blanda till en smet.
Rulla bollar.
Låt stå i kylen i cirka 30 - 45 minuter tills de känns fasta.
Smält chokladen.
Doppa bollarna i chokladen.
Lägg på bakplåtspapper och häll över strössel.
Låt stelna i kylen.
 
 
 
Wienernougat
 

250 g nougat
200 g ljus choklad
en påse manelspån
 
Rosta mandelspånen i ugnen.
Smält nougaten och chokladen över vattenbad.
När allt är smällt blanda i mandeln.
Häll i en form med bakplåtspapper.
Låt stelna i kylen.
Skär i små mumsbitar.
 
 
 

Snöiga och juliga bilder

Denna gång blir det inget gott då jag e dunder förskyld
men bjuder på lite snöiga och juliga bilder som ni kan få njuta av.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Polkagristryffel

Julgodis =)
polkagristryffel och några oreo cakepops att mumsa på nu till jul.
 
 
 
 

Petit-choux

Petit-choux
 
6 dl vatten
200g smör/margarin
4 dl mjöl
 6 ägg
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och smör:
Rör i mjölet och låt koka upp tills smeten släpper kastrullens kanter.
Låt svalna.
Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl.
 
Sprista bollar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda nedre delan av ugnen i cirka 20-30 minuter.
De ska får lite gyllenbrun färg och knackar man på dem så ska de vara ihåliga.
ÖPPNA EJ UNGSLUCKAN UNDER GRÄDDNINGEN!!
För då kommer de att sjunka ihop.
 
Låt svalna innan du fyller dem med valfri fyllning och häller över lite glasyr.
Jag fyllde mina med glasskräm ( blanda lika mycket vispad grädde med vaniljkräm)
 
 
Tre plåtar fick jag med massa petit-choux bollar
 
 
Enhel del ska fyllas
 
 
Extra juliga med grön och röd glasyr
 
 

RSS 2.0