Franska våfflor/pariservåfflor

Deg:
 
2,5 dl mjöl
100 gram smör
1-2 msk vatten
socker till kavling
 
Fyllning:
 
100 g smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
 
Blanda samman mjöl och smör.
Tillsätt vatten.
Arbeta samman till en deg.
Plasta in degen och låt vila i kylen nån timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut degen till 0,5 cm i tjocklek.
Tryck ut cirklar med ett runt mått.
 
 
Kavla sedan cirklarna i socker med en kruskavel.
Kavla en sida i taget i sockret och vänd sedan och kavla igen.
 
 
Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt.
 
 
Grädda i mitten av ugnen i cirka 8-10 minuter tills de ser spröda ut.
Låt svalna.
Gör fyllningen.
Blanda samman smör och florsocker.
Tillsätt äggulan och vaniljsockret.
Lägg ihop kakorna två och två med fyllning imellan.
 
 
Förvara i kylen.
En sats ger cirka 10 dubbla kakor.
Men då de är så himla goda så rekomenderar jag att göra en dubbelsats =)
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0