Tävling Årets Tårtbagare 2013

Blev tipsad om denna tävling Årets Tårtbagare 2013, 
efter att ha läst om den och vad man skulle göra för att få tävla så bestämde jag mig för att vara med.
Jag tävlar med fyra olika tårtor och om ni vill så får ni gärna rösta på er favorit.
 
Bara klicka på den tårta ni gillar mest så kommer ni direkt till dens tävlingssida.
 
 
 
 
 
 
 

Hello kitty tårta och Tingeling & Vinterlija tårta

Dessa söta tårtor är jag så himla nöjd med de blev precis så som jag hade tänkt mig
och födelsedagsbarnet blev jätte nöjd.
 
 
 
Gjorda på vaniljbottnar, fyllda med chokladkräm och vaniljgrädde med hackade oreos.
Täckt och dekorerad med sockerpasta.
 
 
 
 
 
Volangerna tog sin tid att göra med de blev så söta =)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Min första gång som jag modellerar en hel figur och det va inte lätt.
Ansiktet var svårast med de små ögonen.
Men tillslut fick jag ihop det och det blev jätte bra.
Man ser att det är Tingeling och Vinterlilja =)
 

Saftiga choklad cupcakes med maräng frosting och salt kolasås

Dessa cupcakes blev så himla goda, och den salta kolasåsen var helt underbar.
 
 
Saftiga chokladcupcakes
cirka 12 st

1 dl kakao
3,4 dl mjöl
3,4 dl socker
1,5 tsk bikarbonat
3/4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
2 ägg
1,5 dl mjölk
1,5 dl varmt vatten
3 msk olja
1 tsk vaniljsocker
 
Värm ugnen till 175 grader.
Blanda samman kakao, mjöl. socker. vaniljsocker, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål.
Vispa tills allt är väl blandat.
Tillsätt äggen, mjölk, vatten och olja.
Vispa tills smeten är slät, cirka 3 minuter.
Fyll muffinsformar till 3/4 av formen.
Grädda i cirka 20 minuter.
Låt svalna.
 
Maräng frosting
 
2,4 dl socker
0,8 dl vatten
1/4 tsk citronsaft
2 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
 
Koka upp socker, vatten och citron tills sockret är smält.
Vispa vitorna med vaniljsockret till ett skum.
Häll i sockerlagen i äggvitorna långsamt under vispning.
Vispa tills det har svalnat.
 
Salt kolasås
 
2 dl socker
0,5 dl vatten
2 tsk vitsirap
1 dl grädde
25 g smör
3 - 4 tsk havssalt
 
Blanda socker, vatten och sirap i en kastrull.
Låt det koka upp utan omröring.
Låt koka i cirka 5 minuter, tills det har fått en ljusbrun kola färg.
Ta av från plattan och tillsätt grädden.
(Det kommer bubbla till och växa i kastrullen, så var försiktigt så att du ej bränner dig).
Rör ner smör och salt. Blanda väl.
Låt svalna.
Smaka av ifall det behövs mer salt.
 
 
Spritsa marängfrostingen på chokladcupcakesen och häll över kolasåsen.
 
 
Ät och njut =)
 
 
 

Äppelpaj cupcakes

Vi inviger hösten med härliga cupcakes fyllda med en äppelröra och toppade med en kanelfrosting.
 
 
Jag doppade cupcakesen i färgat socker och dekorerade med några löv gjorda i sockerpasta.
Jag gröpte även bort en bit så att det skulle se ut som om någon tagit en tugga.
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0