Makroner med mariannetryffel

Makroner

Skål 1
60 g äggvita
35g socker

Sockerlag
150g socker

50g vatten

Skål 2
150g fint malen mandel

150g florsocker
60g äggvita
Ev några droppar färg
Ev några droppar essens

Gör så här:

Dag 1

Häll äggvitan i var sitt glas, gör ett lock av plastfolie och låt stå.

Den ska vara helt rumstempererad.

Skålla mandeln och låt torka över natten.

Dag 2

Skål 1: Häll glaset med äggvita i en skål och vispa tills det blir fluffigt och toppigt.

Tillsätt sockret lite då och då under vispning.

Sockerlag: Häll i vatten i en kastrull och tillsätt socker. Låt koka tills sockerlagen når 118 grader.

Ta genast av och häll under vispning i sockerlagen i skål 1.

Vispa på medelhastighet tills äggvitan är kall och glansig (ca 10-15 min).

Skål 2: Mal mandeln med hjälp av mixer, mandelkvarn eller använd mandelmjöl.

Mal lite mer än vad receptet säger då allt inte mals så fint att det kan användas.

Sila mandeln och mät upp 150g i skålen.

Sila sedan florsockret. Blanda väl med en gaffel.

Tryck till eventuella klumpar med gaffeln.

Tillsätt äggvitan och karamell/pastafärgen/essensen. Blanda väl.

Vänd ner Skål 1 i mandelblandningen och rör försiktigt om tills du har en jämn smet.

Blanda inte för mycket. Smeten ska vara trögflytande.

Fyll en spritspåse med rund tyll och spritsa ut små rundlar stora som 5-kronor på en bakplåtspapperförsedd plåt.

Låt plåten få stå i ca 30 min.

Makronerna kommer att flyta ut något och bli släta.

Har de fortfarande små toppar så kan du slå plåten i bordet några gånger.

Grädda i 160 grader i mitten av ugnen i ca 10-15 min. Makronerna ska inte bli brända i kanterna så håll koll på dem.

Dra av bakplåtspappret från plåten och låt makronerna stå och svalna. Lossa dem lite försiktigt.

Fyll dina makroner med valfri fyllning. Jag fyllde mina med mariannetryffel.

Receptet kommer ifrån Sockerrus


 


Kommentarer
Postat av: Viktoria

Shit, vad snygga dom blev!

Svar: Tack så jätte mycket =)
Caroline

2012-09-02 @ 14:09:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0