Chokladbiskvier

Det här va första gången jag provade att baka biskvier och de blev jätte goda. 
Fick höra att de smakade bättre än köpta =)
Så för er som vill prova att baka egna här kommer receptet.
 
Cirka 20st
Botten:
200g mandelmassa
0,5 dl socker
1 st äggvita
 
Smörkräm:
2 dl marsankräm (vaniljkräm från pulver)
150 g smör
1 msk vaniljsocker
 2 msk florsocker
 1 msk kakao
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitan till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning.
Finriv mandelmassan.
Vispa ner mandelmassan i äggvitan.
Fyll en spritspåse med smeten och spritsa lagom stora bottnar på bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-20 minuter tills de är gyllenbruna, och fortfarande sega inuti.
Låt svalna.
 
Gör marsankrämen.
Rör smöret mjukt.
Tillsätt lite av marsankrämen i taget till smöret.
Blanda i vaniljsocker, florsocker och siktat kakao.
Blanda tills smörkrämen är smidig.
Bred smörkrämen lite toppigt på bottnarna.
Låt stå i kylen ett tag.
 
Smält 200g mörk choklad.
Doppa biskvierna i chokladen.
Förvara i kylen.
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Veronica

Ser jätte goda ut! Verkar inte så svårt, så jag måste nog testa :)

2013-09-11 @ 12:28:08
URL: http://verro72.bloggproffs.se
Postat av: Elin

åh gud vad goda dom såg ut. Får jag nog ta och testa någon dag :)

2013-09-12 @ 09:39:59
URL: http://minbebis.com/blogg/fambergner/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0