Chokladbiskvier
Det här va första gången jag provade att baka biskvier och de blev jätte goda.
Fick höra att de smakade bättre än köpta =)
Så för er som vill prova att baka egna här kommer receptet.
Cirka 20st
Botten:
200g mandelmassa
0,5 dl socker
1 st äggvita
Smörkräm:
2 dl marsankräm (vaniljkräm från pulver)
150 g smör
1 msk vaniljsocker
2 msk florsocker
1 msk kakao
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa äggvitan till skum. Tillsätt sockret lite i taget under vispning.
Finriv mandelmassan.
Vispa ner mandelmassan i äggvitan.
Fyll en spritspåse med smeten och spritsa lagom stora bottnar på bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 10-20 minuter tills de är gyllenbruna, och fortfarande sega inuti.
Låt svalna.
Gör marsankrämen.
Rör smöret mjukt.
Tillsätt lite av marsankrämen i taget till smöret.
Blanda i vaniljsocker, florsocker och siktat kakao.
Blanda tills smörkrämen är smidig.
Bred smörkrämen lite toppigt på bottnarna.
Låt stå i kylen ett tag.
Smält 200g mörk choklad.
Doppa biskvierna i chokladen.
Förvara i kylen.


Kommentarer
Postat av: Veronica
Ser jätte goda ut! Verkar inte så svårt, så jag måste nog testa :)
Postat av: Elin
åh gud vad goda dom såg ut. Får jag nog ta och testa någon dag :)
Trackback