Prinsesstårta

En prinsesstårta till en liten prinsessa.
Vaniljbottnar, fylld med vaniljkräm och jordgubbscurd blandad med grädde, spacklad med grädde.
Täckt med marsipan.
Alla dekorationer är gjorda i marsipan.
Allt går att att äta utom en grillpinne som kroppen är byggd på.
 
En prinsesstårta blir till
 
 
Innan täckning
 
 
Tålamod behövs.
 
 
Det tog sin tid, mycket små detaljer som skulle på plats.
Men till slut blev den klar, och jag är jätte nöjd =)
 
 
 
 
 
 
 
 

Tuttcakes

Cupcakes formade som bröst blir tuttcakes.
 
 
Oktober månad uppmärksammas rosabandet,
förra året bakade jag dessa Rosabandet cupcakes
 
I år ville jag göra nåt annorlunda så det blev bröst.
 
 
Vi är alla vackra oavsett om vi har två bröst
 
 
Ett bröst
 
 
Eller inget
 
 
Eller hur?
Alla är vackra!
 

Kalla-lilja beskrivning

En kalla lilja är väldigt enkelt att göra det enda du behöver är en pepparkaksform formad som ett hjärta, lite marsipan/sockerpasta och mannagryn.
 
 
Tryck ut ett hjärta.
Rulla en gul avlång korv i marsipan/sockerpasta.
Färga lite mannagryn med gul färg.
Blöt korven med lite vatten rulla sedan den i mannagrynen.
Limma fast korven med lite vatten vid spetsen av hjärtat.
Vik över ena runda botten av hjärtat över korven, och sen nästa.
 
 
Det ska se ut som en kon ungefär.
Böj och tunna ut spetsen lite tills att det ser bra ut.
Klart
 
 
 

Vetelängder och kolakakor

Det har blivit mycket bakning de senaste dagarna.
Hade en beställning på 9 vetelängder och 75 st kolakakor till Café Smörblomman i Mörbylånga.
Det var kul att få baka till dem och jag hoppas att de blir nöjda och att de tycker att det smakar gott.
 
 
 
 
 
Första gången jag gjorde klippta längder. Men tycker det blev fint =)
 
 
Ett berg av kolakakor
 
 
Gjorde ett litet fint kort så de vet vem som bakat =)
 
 
 
Så packat och klart för hämtning.
 
 

RSS 2.0