Julcupcakes

Lite juliga och smarriga cupcakes att smaska på nu till advent.
Jag hade en liten idé, ett litet experiment jag tänkte prova med dessa cupcakes och det lyckades.
Jag gräddade en liten pepperkaksdegboll i cupcake smeten,
så när man tar ett bett av den så finner man en pepparkaka inuti =)
 
 
 
Jag gjorde två smetar en vanilj med pepparkaksdeg i sig och en devil´s food cake smet.
Frostingen är marängsmörkräm med smak av polkagrisar.
 
 
 
 
 
Önskar alla en trevlig, mysig och julig helg
Kram =)
 
 

Sockerblommor

Bjuder på närbild av de blommor jag gjorde som prydde den senaste tårtan nämligen blomsterkorgstårtan
 
 

Gulligt vinterland

Julbebis, julgran, paket och en snölykta bland en massa snö.
Visst låter det gulligt.
Detta gulliga vinterland gjorde jag till min mormor i födelsedagspresent.
Bebisen, granen, paketet och lyktan är gjorda i marsipan.
Eftersom jag visste att mormor ej skulle äta upp dem
så superlimade jag fast dem på en liten bricka ihop med bomull.
 
 
 

Blomsterkorgstårta

Min mormor önskade sig en blomsterkorgstårta till sin födelsedag.
Första gången jag arbetar med flowerpaste, men jag fick ihop fina blommor även att det tog sin lilla tid.
Mormor blev jätte nöjd =)
 
 
Det tog en stund innan nån vågade skära sig igenom tårtan.
 
 
Blommorna är gjorda i flowerpaste
Tårtan är fylld med vaniljkräm och jordgubbscurd blandad med grädde,
spacklad med chokladfudgesmörkräm.
 
 
 
 

Kanelbulle pannkakor

Amerikanska pannkakor med kanelfyllning, severade med lite glasyr.
 
Kanel Fyllning

4 msk smält smör
1/4 dl socker
2 msk ljust muscovadosocker
1/2 msk mald kanel
 
Pannkakor
 
2,4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2,4dl mjölk
1 ägg


Blanda samman allt till kanelfyllningen i en skål.
Fyll en spristspåse med fyllningen.


Blanda samman allt till pannkakssmeten i en bunke.
Hetta upp en stekpanna, häll i lite olja. Låt det bli varmt.
Häll lite smet i pannan, beroende på hur stora du vill ha dem.
(Jag gräddade tre stycken per omgång).
Grädda på mediumvärme.
När smeten börjar bli fast i kanterna spristsa en virvel med kanel.
 
 
När de börjar bli gyllenbruna på undersidan är det dags att vända dem.
Grädda tills de blir gyllen bruna.
Servera med lite glasyr ringlad över.
 


Twix

Kex + kola + choklad = Twix

Att göra egen twix var inte alls svårt det enda som var jobbigt var att koka kolan.
Men gott blev det =)
 

Botten

125 g mjukt smör

4 dl mjöl

0,5 dl socker

Kola

175 g smör

2 dl socker

3 dl grädde

0,5 dl sirap

200 g mjölkchoklad

Blanda ihop ingredienserna till bottnen och tryck ut i en form.

Grädda i 175 grader i 20 min.

Blanda ihop alla ingredienser till kolan i en kastrull och koka upp.

Låt småkoka i 45-50 min.

Gör ett kulprov, kolan skall vara ganska lös men det ska kunna gå att göra en liten boll.

Häll smeten över bottnen och ställ i kylen i ca 15 min.

Smält chokladen och häll den över kolan.

Låt stelna i kylen och skär sedan i rutor.

 

Devil´s food cake/cupcake

En riktigt saftig och choklad kaka.
Provade detta recept när jag bakade tuttcakesen.
 
 
4,8 dl socker
2,4 dl mjöl
1,8 dl kakao
2 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2,4 dl filmjölk
2,4 dl kaffe
1,2 dl olja
2 tsk vaniljextrakt
 
Sätt ugnen på 177 grader.
Vispa samman socker, mjöl, kakao, bikarbonat och bakpulver.
Blanda på lägsta hastighet tills det är väl blandat.
Tillsätt ägg, fil, kaffe, olja och vanilj.
Vispa på medelhastighet i cirka två minuter.
Smeten blir tunn.
Häll i formar.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
 
 
 

RSS 2.0