Marshmallows

Att göra egna marshmallows är riktigt enkelt,
och de är så mycket godare än köpta.
Färska, mjuka och bara smälter i munnen mmmm mums =)
 
 
2,5 msk gelatinpulver
2,5 dl vatten
3,75 dl socker
2,5 dl vit sirap
0,25 tsk salt
2 msk vaniljpulver
Siktat florsocker att rulla i
Färg om önskas
 
 
Blanda gelatinpulvret med 1 1/4 dl av vattnet, låt det svälla och bli mjukt.
 
 
Blanda socker, salt, 1 1/4 dl vatten och vit sirap i en kastrull.
 
 
Koka sockerlagen till 120 grader.
Har du ingen termometer så ska det koka cirka 10 minuter.
Men håll koll så det inte blir brunt eller bränns, det ska vara lite genomskilligt.
Rör inte under kokningen.
 
 
Häll sockerlagen över gelatinet.
Vispa i cirka 10 minuter.
Häll i vaniljpulvret i slutet.
 
 
Smeten ska bli vit och kladdig.
 
 
Klä en ungsform med plastfolie.
Sikta florsocker över formen.
 
 
Häll i smeten i formen.
Olja in en slickepott med matolja så att du kan bre ut smeten så det blir rätt så jämt.
 
 
Klicka ut lite färg lite här och var på smeten.
Dra med en grillpinne eller kniv genom smeten så det blir massa virvlar.
 
 
Sikta över florsocker och lägg över plastfolie.
Låt stå i rumstemperatur över natten.
 
 
Klipp lagom stora bitar.
 
 
Rulla i siktat florsocker.
Redo att ätas =)
Det blir en hel del marshmallows =)
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Moa

Så gott det ser ut, måste jag testa!! :-)

2012-12-26 @ 18:42:25
URL: http://moaelisabethsvensson.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0