Creme bruleé
4 dl grädde
1 dl mjölk
1 st vaniljstång
6 äggulor
3/4 dl socker
Sätt ugnen på 125 grader.
Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Lägg stången och fröna i en kastrull.
Häll i grädden och mjölken. Låt koka upp.
Ställ åt sidan och låt svalna i cirka 15 minuter.
Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
Ta bort vaniljstången från gräddmjölken.
Häll ner gräddmjölken i äggblandningen under vispning.
Fördela smeten i formar.
Ställ formarna i en plåt med hög kant. Fyll plåten med vatten.
Grädda i ugnen i cirka 60 minuter.
Smeten ska bli fast.
Ställ puddingarna i kylen över natten.

Innan servering strö ett tunt lager med råsocker på varje pudding och bränn av med en brännare.



Kommentarer
Trackback