3:e Advent och clementin godis
3:e advent är här och idag bjuds det på gelegodis med smak av clementiner.

Gelegodis
2 dl clementinsaft
50 g glykos
1 1/4 dl socker
5 gelatinblad
Pensla siliconformar med olja. Jag använde isbitformar.
Koka upp clemetinsaft, socker och glykos.
Låt koka till 110 grader, rör lite då och då.
Medan det kokar lägg gelatinbladen i kallt vatten.
När det har kokat klart ta av från plattan.
Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem till clementin blandningen.
Blanda tills det är väl blandat.
Häll blandningen i de smorda formarna.
Låt stelna i rumstemperatur i cirka 5 timmar eller över natten.
Ta ut från formarna och rulla i socker.




Kommentarer
Postat av: delina
åh kul grej jag ska se om man kan göra detta med gelatinpulver :D
Postat av: delina
gick kanon att göra på pulver istället sen tog jag apelsinsmak istället för clementin (hade bara de hemma) och barnen verkligen älskade det så ska göra fler.. kul grej detta :D
Svar:
Caroline
Postat av: sandra
Mina stelnade inte tillräckligt utan flöt ut... skulle kanske haft ännu mer gelantin? ?
Svar:
Caroline
Postat av: sandra
Jo jag följde det och lät den sedan stelna i mer än ett dygn men flöt ändå ut.. får försöka en gång till men förstår inte att det kunde bli så fel :(
Svar:
Caroline
Trackback