Recept munkar

Munkar är både goda och enkla att göra.
Receptet ger cirka 50 st munkar
 
 
4 tsk torrjäst
1/4 cup ljummet vatten
1 cup mjölk
3 msk socker
100 gram smält smör
4 1/4 cup mjöl
3 ägg
frityrolja


Blanda jäst, vatten, mjölk och 1 msk av sockret i en skål och ställ åt sidan för att jäsa i 10 minuter.
Tillsätt smör, mjöl, ägg och resterande socker till jäsblandningen. 
Blanda samman till en deg. Den ska vara lite klibbig.
Låt jäsa i en bunke täckt med en handduk i 45 minuter.
Knåda degen i cirka 5 minuter tills den känns smidig och elastisk.
Kavla ut degen på mjölad yta till 1 cm tjock.
Tryck ut cirklar med ett mått, tryck ut ett hål i varje cirkel.
Lät jäsa i 30 minuter.
Starta fristösen så att oljan blir varm.
Fritera varje munk cirka 1 minut på vardera sida, eller tills hela munken är gyllene.
 
 
 
Låt torka på hushållspapper eller rulla i socker.
 
 
 
 
De munkar som ej rullas i socker kan doppas i glasyr när de har svalnat.
Dekorera med strössel eller hackade nötter.
 
 


(Går utmärkt att frysa)
(1 cup = 2,4 dl)
 


 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0