Franska våfflor/pariservåfflor
Deg:
2,5 dl mjöl
100 gram smör
1-2 msk vatten
socker till kavling
Fyllning:
100 g smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Blanda samman mjöl och smör.
Tillsätt vatten.
Arbeta samman till en deg.
Plasta in degen och låt vila i kylen nån timme.
Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut degen till 0,5 cm i tjocklek.
Tryck ut cirklar med ett runt mått.
Kavla sedan cirklarna i socker med en kruskavel.
Kavla en sida i taget i sockret och vänd sedan och kavla igen.
Lägg dem på en bakplåtsklädd plåt.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 8-10 minuter tills de ser spröda ut.
Låt svalna.
Gör fyllningen.
Blanda samman smör och florsocker.
Tillsätt äggulan och vaniljsockret.
Lägg ihop kakorna två och två med fyllning imellan.
Förvara i kylen.
En sats ger cirka 10 dubbla kakor.
Men då de är så himla goda så rekomenderar jag att göra en dubbelsats =)
Kommentarer
Trackback