Chokladiga kakor

Dessa kakor är godast att äta nybakade.
Sega, gegigga, chokladiga och smakar som kladdkaka kan det blir bättre
 

150 g mörk choklad
3 äggvitor
4 dl florsocker uppdelat i två skålar
1,2 dl kakao
1 msk maizena majsstärkelse
1/4 tsk salt
florsocker för att rulla kakorna i
 

Värm ugnen till 175 grader.
Lägg bakplåtspapper på en plåt.
Hacka chokladen och dela upp den i två skålar.
 
 
Smält en skål choklad i mikrovågsugn, låt svalna lite.
Vispa äggvitorna till mjuka toppar.
Tillsätt en skål florsocker lite i taget.
Vispa tills marängen ser glansig ut glansig,

 
Blanda samman en skål florsocker, kakao, majsstärkelse och salt.
 
 
På låg hastighet blanda i de torra ingredienserna i marängen.
Rör i den svalnade chokladen och resten av chokladen.

Sikta florsocker i en skål.

 Rulla bollar av smeten, rulla dem i florsockret.
 
Grädda tills de börjar spricka,  ca 10 minuter. låt svalna

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0