Doptårtan


Whoopies med jordnötssmörkräm
Chokladwhoopies med jordnötssmörkräm blev det idag. Ska ta med dessa och bjuda jobbet/praktiken på imon.
Belgiska våfflor
2 st ägg
125 g smör
2,5 dl mjölk
2 dl vatten
12 g jäst
0,5 tsk salt
0,75 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
6,75 dl vetemjöl
Gör så här:
Separera äggulorna från vitorna (utan att det kommer någon gula i vitorna).
Smält smöret.
Tillsätt mjölk och vatten och värm tills vätskan är ljummen, cirka 37 grader.
Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
Tillsätt äggulor, salt, strösocker, vaniljsocker och vetemjöl och rör till en slät smet.
Vispa äggvitorna till mjuka toppar i en ren och torr bunke.
Vänd försiktigt ner i smeten och låt vila i cirka 20 minuter.
Värm våffeljärnet.
Pensla det med smält smör och grädda våfflorna i 2–5 minuter.
Servera med pudrad florsocker, grädde. eller nån annat smarrigt
Cupcake kudde
Har en sån snäll lillasyster som syr en mysig cupcake kudde till mig =) glad man blir.
Kola fyllda praliner
Supersmarriga praliner med len kola fyllning. MMMMM mums!!! Dem här kommer jag göra flera gånger.
Hur man gör en enkel ros
Tänkte visa hur man gör en enkel ros utan utstickare.
Rulla 5 lika stora bollar
Platta till dem, så dem blir tunna.
Lägg dem på varandra, som på bilden.
Rulla ihop dem. Nyp ihop botten lite.
Fäll ut bladen lite försiktigt. Klart en enkel men fin ros.
Rosabandet cupcakes
Kände för att göra lite cupcakes idag och vad passar då inte bättre än rosabandet cupcakes.
Pepparkaksformar
Idag kom mina nya söta pepparkaksformar.
Två av dem ska jag ha till kommande doptårta så dem får ni ej se,
men dem två andra får ni se.
En pusselbit och en sittande hund.
Bullar med äkta vanilj
Det var ju kanelbullens dag häromdan, skulle gjort bullar då men orkade ej. Så det blev idag istället och då jag älskar bullar med vaniljfyllning så gjorde jag bara det. Men med en frön från en vaniljstång. Riktigt gott blev det.
Gav mamma och mormor en påse var men har endå en massa kvar som jag la i frysen.
Gott att plocka upp om man får besök.