Julgodis

Snickerskakor
 
1 dl socker
2 dl ljus sirap
1 burk jordnötssmör
1 tsk vaniljpunlver
1 liter Rice Krispies
250g ljus choklad
 
Koka upp socker, sirap och jordnötssmör på svag värme.
Blanda i vaniljpulver och rice krispies.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper.
Smält 250g ljus choklad och bred över smeten.
Låt stå i kylen för att stelna.
Skär i lagom stora mumsbitar.
 
 
 
Polkagristryffel
 

1 påse polkagrisar
200 g vit choklad
0,5 -1 dl grädde
 
Kör polkagrisarna i mixer så de blir till fint pulver.
Hacka den vita chokladen fint.
Häll chokladen och polkagrispulvret i en bunke.
Värm grädden.
När grädden nästan kokar ta då av den från kastrullen.
Häll halva grädden över chokladen och rör tills allt är smällt, tillsätt mer grädde om det behövs.
Det ska bli som en smet (inte flytande) så häll inte i för mycket grädde.
Låt stå i kylen i cirka 30 - 60 minuter tills det går att rulla bollar.
Rulla hälten av bollarna i florsocker och den andra halvan i krossade polkagrisar.
Förvara i kylen.
 
 
 
Cakeballs
 
2 packet oreos
ett packet cream chees
300 g ljus choklad
strössel
 
Mixa oreos till fina smulor.
Blanda i cream cheesen.
Blanda till en smet.
Rulla bollar.
Låt stå i kylen i cirka 30 - 45 minuter tills de känns fasta.
Smält chokladen.
Doppa bollarna i chokladen.
Lägg på bakplåtspapper och häll över strössel.
Låt stelna i kylen.
 
 
 
Wienernougat
 

250 g nougat
200 g ljus choklad
en påse manelspån
 
Rosta mandelspånen i ugnen.
Smält nougaten och chokladen över vattenbad.
När allt är smällt blanda i mandeln.
Häll i en form med bakplåtspapper.
Låt stelna i kylen.
Skär i små mumsbitar.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0