Petit-choux
Petit-choux
6 dl vatten
200g smör/margarin
4 dl mjöl
6 ägg
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp vatten och smör:
Rör i mjölet och låt koka upp tills smeten släpper kastrullens kanter.
Låt svalna.
Tillsätt ett ägg i taget och blanda väl.
Sprista bollar på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda nedre delan av ugnen i cirka 20-30 minuter.
De ska får lite gyllenbrun färg och knackar man på dem så ska de vara ihåliga.
ÖPPNA EJ UNGSLUCKAN UNDER GRÄDDNINGEN!!
För då kommer de att sjunka ihop.
Låt svalna innan du fyller dem med valfri fyllning och häller över lite glasyr.
Jag fyllde mina med glasskräm ( blanda lika mycket vispad grädde med vaniljkräm)

Tre plåtar fick jag med massa petit-choux bollar

Enhel del ska fyllas

Extra juliga med grön och röd glasyr

Kommentarer
Trackback